tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Roskat taskuihin lajiteltuina

Roskikset, roskikset. Suomessa kulkiessa on tottunut siihen että joka kulmasta löytyy joku tynnyri mihin voi sulloa kaikki jätteet mitä hallusta löytyy. Täälläpäs ei. Roskiksia ei nimittäin ole m-i-s-s-ä-ä-n. No mutta miksi? Asiaa ihmeteltyäni päätin kysäistä että kuka vei roskikset. Vastaus löytyy n. 10 vuoden takaa. Pommit, nuo juna-asemilla räjähtäneet pommit, veivät viimeisetkin roskikset mennessään. Ne olivat nimittäin sijoitettu silloin roskiksiin ja siitä lähtien roskisten määrä on vähennetty minimiin. Ei täällä kuulemma ennen tapahtunutta ole mitään älytöntä määrää roskiksia ollut, mutta siitä lähtien ollaan oltu entistäkin varovaisempia. Lajittelu on myös kunniassaan, täällä kampus-alueellakin kaikki roskat pistetään eri luukuista sisään. Yleensä löytyy 3-4 erilaista vaihtoehtoa mihin voisi roskat tunkea ja siitähän sitten vaan arvuuttelemaan että mihinkäs tällä kertaa laitetaan.. Itse kun laittaisin sanomalehdetkin luultavasti lasipullojen ja patterien kanssa samaan pussiin niin vaatii hieman totuttelua... :)

Polkupyöräilystä taasen, sitä pyörää ei kannata jättää täällä ihan miten sattuu. Pyöräpoliisisedät rankaisevat muuten viemällä pyöräsi poies. Vähän väärin parkkeeratun pyörän tankoon niitataan samantien kiinni tällainen lappunen:


Suoritin viikolla ensimmäisen retkeni yksin kikkailemalla junalla paikasta A paikkaan B. Olen vieläkin hengissä joten voikaamme lukea reissu onnistuneeksi. Junakartta voi muuten näyttää hiukka epäselvältä alkuun.. Olkaa hyvät :)



Pari hauskaa faktaa mitä on tullut eteen tässä viime viikon aikana..

-Kun kuljet bussilla ja bussi pysähtyy valoihin niin kuski sammuttaa moottorin joka kerta. Joissain busseissa matka maksetaan pois lähtiessä joka on aika hämmentävää.

-Japanissa on eriskummallinen verotussysteemi. Mitä enemmän oluessa on eri ainesosia, sitä enemmän valmistaja joutuu pulittamaan veroa. Näitä siis karsitaan jotta saadaan markkinoille halvempia litkubissejä. Rajansa kaikella.

-Subarun tehdas/myymälä sijaitsee yliopistomme vieressä. Subaru valmisti hävittäjiä siihen kuuluisaan sotaan josta täällä ei hirveästi puhuta. Jenkit käskivät lopettaa hävittäjien valmistuksen, nyt tehdään autoja.

-Junassa käsketään pitämään kännykkä äänettömällä. Kaikki rustaavat e-mailia kuin viimeistä päivää ja nuokkuvat junan penkeillä. Kenenkään kännykkä ei kuitenkaan soi.

-Vasen, vasen, vasen kaks kolme. Liikenne on vasemmanpuoleinen, liukuportaissa mennään vasemmalla, kirjoja luetaan takakannesta etukanteen niin että aloitetaan teksti oikealta ylhäältä alaspäin ja siitä vasemmalle.. lähes mitä vaan pystyy kuvittelemaan on päinvastaista ja joutuu totuttelemaan uuteen.

Näppiksestä tuli Eijalta kyssäri, tässä sellainen! Täältä tuli siis tosiaan hommattua uusi läppäri ja tällä tykitellään menemään. Nyt osaa arvostaa sitä että on tullut mesetettyä paljon niin osaa ulkoa suominäppiksen.. :P

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, näyttäähän se junakartta kummalliselta eritoten peilikuvana:) Maassa siis maan tavalla...
Dad

Pete kirjoitti...

Piti kokeilla tätä läppärissä olevaa kameraa, siksipä noin pääsi käymään.. Kyllä ne oikeesti on ihan luettavissa oikeinpäin ;) Ei ne onneksi ole vielä noita kokonaan kääntäneet..