keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Akihabara


Jaahas jaahas, se on sitten taas aika päivittää fiiliksiä. Kävimme viikonloppun äijäporukalla yhdessä Tokion kaupunginosassa, Akihabarassa, ihmettelemässä miten ylipäätään on mahdollista että jostain yhdestä kaupungista maailmassa voi löytyä niin paljon elektroniikka. Huh.. Akihabara on siis pelkkä kaupunginosa joka on omistettu pelkästään kaupoille jotka myyvät elektroniikkaan liittyviä tuotteita. Kameroita, tietokoneita, pelejä, teeveet jne. ihan mitä vaan voit vaan kuvitella. Jos olet mies ja tippaakaan kiinnostunut tietotekniikasta, pyhiinvaella Akihabaraan. Se on jokaisen pienenä poikana lego-palikoiden kanssa kikkailleen nassikan Graceland. Jos olet vailla digikameraa tms. niin hintataso saattaa lyödä aika pahasti puun takaa. Itse luulin että hinnat pyörisivät suunnilleen samanlaisissa luvuissa kuin Suomessa, mutta todellisuudessa kaikki kameroihin liittyvä on abouttiarallaa puolet kotopuolen hinnoista. Vinkiksi tämä siis ehkä joskus Japaniin matkustaville. Viime sunnuntai oli ehkä kaikista kuumin täällä koetuista tähän mennessä. Kaupungilla mittarit näyttivät 38,4 celssiusta. Melkosen hottia.

Pyöräily on hillittömän hip juttu täällä, olen asiasta jo aikaisemmin maininnut. Kun lähdimme Akihabaraan ja pyöräilimme tuohon meitä lähinnä sijaitsevalla juna-asemalle, menimme ns. liukuportaita pitkin pyöräparkkiin jonne jätimme pyörämme kun lähdimme junalla eteenpäin. Pyöräparkki on samankaltainen kuin esim. kauppakeskus Sellon parkkihalli, sieltä löytyy värit, numerot ja kirjaimet jotka auttavat sinua löytämään pyöräsi palatessasi takaisin. Niitä kun on nimittäin muutama hassu kipale..



Kävimme perjantaina avaamassa itsellemme pankkitilit japanilaiseen pankkiin. Ei ollut mikään ihan helpoimmasta päästä täytettävä lappu taas vaihteeksi. Lappunen kun piti täyttää noilla paikallisilla merkeillä ja tiettyjä osia siitä ei saanut täyttää kukaan muu kuin tilin avaaja henkilökohtaisesti, oli pikku harjoittelun paikka suttupaperille aina edessä. Pienenkin virheen kun teki, koko lappu uusiksi. Itse selvisin toisella koittamalla.

Ei kommentteja: