lauantaina, syyskuuta 09, 2006

Konbanwa!

Hei taas, pari kolme päivää on vierähtänyt kuin siivillä. Tekemistä ja menemistä on taas riittänyt vaikka kuinka paljon. Loppuviikosta käytiin yhden meidän asuntolassa asuvan tytön levynjulkkarikeikalla Shibuyassa, baarissa nimeltä 7th floor. Se sijaitsi nimensä mukaisesti yhden korkeamman talon seitsemännessä kerroksessa. Oli sellaista rauhallisempaa musiikkia mitä he soittivat. Kaunista japaninkielistä musisointia kuitenkin.



Pyöräilin tässä yksi päivä kampus-alueella ja tein havainnon. Täällä on yksi vanhempi sensei töissä, hänen työkuvansa (tekee varmasti jotain muutakin) on järjestellä polkupyöriä. Täällä saa pyörän parkkeerata vain niille varatuille alueille, niiden ollessa yleensä tosi täynnä ja hiukka sekavassa järjestyksessä hän laittaa pyörät tiukasti vierekkäin ja suoristaa rivit jne. Mieletöntä. Olen nähnyt hänet tekemässä tätä nyt jo muutamaan otteeseen, yksi aamu hän seisoskeli paikassa mihin jätin pyöräni. Kun kävelin siitä viisi metriä poispäin ja käännyin katsomaan oli hän jo suoristamassa pyörääni ja järjestelemässä..

Toissapäivänä täällä yliopistolla oli rekisteröitymispäivä jolloin meidän piti ilmoittautua kursseille syyslukukaudeksi. Ensin piti käydä tietokoneluokassa klikkailemassa itsensä kursseille jonka jälkeen otettiin printti käteen näistä tiedoista. Tämän jälkeen piti käydä oman advisorin luona hyväksyttämässä kurssisuunnitelma. Meillä kaikilla on siis henkilökohtainen advisor. Minun advisorini on japanilainen professori Yoichiro Murakami joka suorastaan meinasi revetä liitoksistaan kun kuuli että olen suomesta kotoisin. Siinä sitten rupateltiin Nokiasta ja R&D-investoinneista suomessa ja japanissa muun muassa. Sovittiin että kun seuraavan kerran tapaamme, luultavasti talvikauden rekisteröitymisen aikaan, puhumme ainoastaan japania. Saas nähdä miten käy..

Eilen alkoi Japanin kielen opiskelu. Enhän minä tätä kieltä osaa puhua, joten ykköstasolta lähdettiin liikkeelle. Ja lähdettiin muuten melko kovaa, shinkansen-vauhtia. Heti ensimmäisen aamun aikana oltiin taululla kirjoittelemassa hiraganoilla, ja maanantaina meillä onkin ensimmäinen koe. Kaikki hiraganat täytyy opetella siihen mennessä. Mahtista. Sitten siirrytäänkin katakanojen ja kanjien pariin. Tulee olemaan aika mielenkiintoista.. Mulla on joka aamu ma-pe kahden ja puolen tunnin setti japania ja sitten yksi toinen kurssi jossa opiskellaan japanin kulttuuria ja kielen historiaa jne. Siellä meidät jaettiin työryhmiin ja kuinkas ollakaan, olen ainoa ryhmästä joka ei osaa puhua japania mutta englanti sujuu hyvin. Neljä muuta sitten puhuvatkin vaan japania joten meidän ensimmäinen juttutuokiomme oli varsin mielenkiintoinen. Yritin selvittää heille jotain ja kaikki nyökyttelivät, hymyilivät ja näyttivät siltä että tajuaisivat mitä selitän heille. No juueivät ymmärtäneet. Yksi ryhmän japanilaisista oli Ronin, selittelen hiukka myöhemmin mitä se tarkoittaa jos kaikki eivät vielä sitä tiedä.. Kyllä me kuitenkin loppujen lopuksi saatiin homma jotenkin toimimaan. Mielenkiintoista on myös se, että kurssin opetuskieli on englanti.. Professori on aivan loistotyyppi, Peter McCagg, alunperin Floridasta kotoisin. Meillä on kurssilla myöhemmin yhteinen illanistujaistilaisuus jossa menemme syömään ja juomaan yhdessä. Sitä kutsutaan nomikaiksi, ettäs tiedätte. :D

Nyt Keitan kanssa vuokraamaan leffaa, kirjoittelen lisää taas jahka kerkeän!


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hello Pete alias Saku....

Hyvä blogi..... olet ehtinyt kokea jo paljon! Muistahan päivittää sivulle uusia tarinoita säännöllisesti, jotta me koti Suomessakin saadaan lukea Idän ihmeistä ;)
Juha-san

Anonyymi kirjoitti...

moi! vai mushi mushi ... eikö ? :)

Tämä hienolta näyttävä blogi löytyi siis Auskin avustuksella.

Täytyy alkaa lukemaan, sillä Japani kiinnostais matka- ja kulttuurikohteena todella kovasti myös minua...


Tsau - Jari
( jos muistat kuka ;) )

Anonyymi kirjoitti...

Wow... Oon ihan sanaton...
Miten sä osaat noin paljon kirjottaa parista päivästä???
Mä kirjotan suunnilleen ehkä viikosta ton verran...
Hyvin ja selkeesti kirjotettu!!!

Elina
(pikkusisko)

Pete kirjoitti...

moshi moshi, se on tyyli jolla täällä vastataan puhelimeen! kuka nyt kuitteja syövän miehen voisi unohtaa.. :D

Pete kirjoitti...

noo kuules ellu, tossa onkin about viikon tarinat. mulla ei kattos ollut tietokonetta täällä ekoina päivinä joten piti hiukkasen kiriä tahtia! kohta tulloo lisää juttua ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hah hah, hyvä kuitti. Kaikin puolin kuitti. Kuitista kuittia.

Hauskoja juttuja, ja eritoten noi ruokajutut ja -kuvat kiinnostaa!? Näyttää ihan hirveelle, söisin mieluummin teidän kisujen kuivapapanoita. Käsittämätöntä mitä kaikkea oot siellä jo urheasti syönyt, hyvä PIIT!

Pärjäile! :)

Auski

Ps. Kun noi japanilaiset laulaa, niin laulaako ne korkeelta ja kovaa? Jäi mietityttämään.

Anonyymi kirjoitti...

Jees! Muussii muussii, soossii ja kaasuu!

Kysele siltä fillareita suoristelevalta kaverilta josko se tarttis jeesiä?

Kävin nimittäin nostelee omaa tsygää kellarista... Järkyttävä homma saada pelkästään yks kerrallaan ulos! Oli jos jonkinlaista kikotinta kiinni stongassa ja polkimissa kun yritin nostaa sitä kasasta pois. Onnistuhan se lopulta ja nyt sit olisin valmis siirtyy level 2:lle.

Hyvät sivut, jatka samaan maliin Sakke.

Teukka