keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Saku sensei

Jaman!

Winning eleveniä pelatessamme nykyään taustalla pyörii Bob Marleyn reggaerytmit. Jaman, rastaman. Tuotajuu, jätetään se lupailemani yöelämästä paasaaminen tulevaan. Olen "työskennellyt" männäviikolla Suomen suurlähettiläänä. Kahdessa eri koulussa kertomassa missä tuo kummallinen maa "finrando" oikein sijaitsee ja mitä ne ihmiset siellä tekevät.

Torstaina lähdin aamuluentojen jälkeen dormissamme asuvan Gracen kanssa pyöräillen kartta kädessä kohti koulua johon meidän tuli mennä visiteeraamaan. Matkalla kävi niinkuin täällä joskus saattaa. Eksyttiin. Toinen juttu mikä tapahtuu kun eksyvä tietä kysyy on se, että vastausta antava ihminen on itsekin totaalisen eksyksissä mutta yrittää silti neuvoa sinut haluamaasi päämäärään perille. Kysyimme yhdeltä vanhemmalta rouvalta että missäs sitä nyt mahdetaan olla ja mihin pitäisi mennä. Pidemmälle kylille vaan jossa uusi yritys nuoremmalta pariskunnalta. Juuei kuulkaas nyt ollaan täysin väärässä paikassa ja koululla pitäisi olla jo läsnä. Lopulta selvisimme perille kuitenkin juuri ennen kuin oppituntien piti alkaa. Että kiitosta vaan sinulle viime torstaina kauppareissulla olleelle vanhalle rouvalle, tiedän että sinäkin luet säännöllisesti tätä blogia.

No kuitenkin, olihan siellä taas melkoisen hupaisaa. Ensimmäinen asia minkä tajusin että minun pitää kertoa siellä Suomesta Japaniksi. Tällä tönkkökielellä kun rupeaa sepustamaan jotain revontulista joulupukin kodin yläpuolella niin ihmettelen jos joku tajusi mitä ihmettä selitin. Mutta aikamoinen kokemus. Pistin pientä arvuutteluleikkiä kehiin, vierailtiin koulussa kolmessa eri luokassa. Kysyin että tietääkös kukaan missä semmoinen paikka kuin finrando oikein sijaitsee? Ensimmäinen vastaus oli että 9-vuotiaalta herrasmieheltä oli että Intiassa.. :) Toisessa luokassa olikin sitten pikku arvuutus siitä että mistä olen kotoisin. Australia, Gröönlanti, Afrikka jne. kaikki tulivat. Hauskoja kysymyksiä jokaisessa luokassa esittivät. Onko siellä suomessa niitä igluja? Kuka on sun suosikkifutaaja? Lempiruoka Japanissa? -Ramen Mikä maku? -lihaisa Miksi? -no se nyt sattuu olemaan hyvää.. Onneksi Grace puhuu kieltä melko sujuvasti ja jelppasi aina kun en ollut yhtään kärryillä että mitä tapahtuu. Otin pari pussia salmiakkia mukaan ja aiaiaiaiaiettä kun olisi saanut ikuistettua lapsukaisten ilmeet. Eivät tainneet tykätä.. Aika peace-meininki oli kuitenkin taas vaihteeksi... ;)



Viime lauantaina kävin yhdessä toisessa koulussa visiitillä. Täällä on ollut tapana että skolessa käydään myös lauantaisin. Nykyään se ei tietääkseni ole enää pakollista, mutta siellä ne lapset vaan kököttää. Juteltiin puolisen tuntia muumeista ja muista ihmeistä mitä Suomesta löytyy. Katsellaan että mihinkäs sitä seuraavaksi eksyisi.

"Taitaa se Tokion yöelämä viedä mukanaan, kun ei kerkiä enää blogin ääreen... Mittari senkuin raksuttaa innokkaita ja ahnaita lukijoita! nimim. yxi monista" -juuei nyt on vaan reenattu pari viikkoa, kannattanee maksella se raksutus pois ettei tarvitse juoksutaksia ottaa.. ;) Huomenna on OKADA-cupin finaali, siihen ollaan valmistauduttu erittäin tunnollisesti. Jalat on nyt ihan rikki mutta huomenna pitää vielä painella finaalissa menemään. Canada-housen äijät kaatuivat semi-finaalissa jatkoajan jälkeen 2-1, melkoinen taistelu! Nyt on vihdoin viimein mentävä nukkumaan, huomenna Finale, oo-oo! Yritetään ensi kerralla kertoa mitä viimeksi lupailtiin..

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemii sinne finaaleihin. Tee pari häkkii... Ootko kyselly tietääkö ne lapset mitään suomalaisia bändejä?

iluz

Anonyymi kirjoitti...

Hei Saku
Terveiset nyt jo lumisesta Espoosta. Sapporossa alkaa Hiihdon MM-kisat. Siellä on Suomesta iso joukko pyristelijöitä. Hehkuta vähän näitten (erityisesti espoolaisen Virpi Kuitusen, maailaman paras naishiihtäjä) puolesta.
Kiitos mielenkiintoisista blogeista. Jatka samaan tyyliin. t.kummi

Anonyymi kirjoitti...

Finale meni, tuliko pataan, kun blogi vaikenee? Kansa janoaa tuloksiia...

Anonyymi kirjoitti...

^Voittivat muistaakseni 5-2, mutta juhlinta on tainnut ottaa veronsa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko tökkiä tänne näistä pakkaslukemista. -30 Tampereella, ei oo kivaa ei. Pakastimessa voi jo lämmitellä käsiään.

T: Marza