perjantaina, marraskuuta 03, 2006

Nagano

Jessjessjoo! Viime viikonloppu oli huippua. Perjantaina täällä kampuksen uumenissa Canada Housen pojat järkkäsivät bileet, oli aikamoinen meininki taas päällä. Illalla Matt & Shun kyselivät että hotsittaisiko lähteä la-aamuna Naganoon kikkailemaan. Toki! Yöunet jäivät hiukka vähiin sillä lähtö tapahtui aikaisin aamulla. Shun lähti autolla kuskailemaan meitä (minä, Shun, Matt, Shoko, Yoko) kohti Naganoa sillä hänen perheellään on siellä mökki vuoristossa. Uujea. Maisemat oli todella mahtavat ja tulipahan otettua reissusta melko paljon kuvia. Kaikki on nähtävissä klikkailemalla noita alla patsastelevia poikia.



Matkalla tuli bongattua kummallisia asioita. Paikka jonka nimi on Saku, kauppakeskus nimeltään Apina ja hassuhko masiina josta voi ostaa mättöä. Oli pakko testata ja ottaa kanaa ja ranskalaiset. Ihan ok tavaraa. 3-4 tuntia autossa oltuamme pääsimme Naganoon ja Shun vei meidät katselemaan hiukka lähistöllä olevia paikkoja. Ihmeteltävää riitti vaikka kuinka. Iskettiin syömään japanilaista perinneruokaa Sobaa. Se on se ruskea velli siellä kuvien seassa mikä on kyseistä tuotetta. Ruskeaksi sen tosin teki curry..



Nomuttajuu, tämän jälkeen mökille perille. Melko hulppea tönö. Möksällä pistettiin riisit ajastukselle ja lähdettiin onzeniin, luonnon lämpimään kylpyyn. Oli aika mahtava olo loikoillessa munasillaan kuumassa vedessä ja katsellessa vuoristomaisemia. Kaikkia kuvia ei valitettavasti voi laittaa yleiseen levitykseen.. Shun on kova poika lumilautailemaan ja sovittiinkin jo kylpemisen lomassa että talven aikana mennään yhdessä lautailemaan Naganon rinteille. Hauskempi juttu on se, että hän fiilistelee aina Risto Mattilaa. Suosikkinsa on hän.

Illalla takaisin mökille päästyämme pistettiin yhdessä tabemonoa (ruokaa) tulemaan. Syötiin shabu shabua ja paljon keitettyjä vihanneksia. Kyllä. Minä. Vihanneksia. Syödä. Vedettiin sitten itsemme ähkyyn ja ruokalevolle, iltateelle ja nukkumaan. Nukuttiin sitten paikalliseen tapaan lattialla fuuttoneilla. Aamulla selkä oli jostain syystä jumissa.. Herättyämme söimme aamupalaa. Vihanneksia. Eilisillalta jääneitä keitettyjä vihanneksia. Matt rupesi jo vähän kiroomaan että onko iiiihan pakko syödä tuota tavaraa. Tuota kuvaa katsellessa tulee kyllä kieltämättä hieman ikävä ruisleipää..



Kuitenkin, aamiaisen jälkeen uuteen onzeniin jälleen relaamaan. Tämän jälkeen kävimme ravintelissa murkinoimassa ja sitten olikin jo pikkuhiljaa lähtö kohti Tokiota edessä. Paluumatka ruuhkassa kökötellessä meni vallan rattoisasti, pelattiin sanapeliä japanin kielellä, seuraava sana piti alkaa edellisen sanan lopputavulla. Yllättävän hyvin pysyin mukana. Apuja kuitenkin tarvittiin vähän väliä. Mutta ihmeen monta sanaa sitä osaa. Takaisin kampukselle tullessamme huomasi autosta ulos astuessaan että ilma oli melkosen paksua. Vuoristoilman jälkeen tämä Tokion ilmanlaatu ei nyt hirveesti häikäissyt..

Tajusin muuten tässä juuri että söin kolme lämmintä ateriaa perjantain aikana. Huippua. Eilen mulla oli synttärit ja ihmiset täältä järkkäsivät bileet karaokepaikkaan. Shimpei, Nozomu, Matt, Angelica, Jonathan, Ulli, Keita, Aya, Rea, Risto & Arthur juhlivat kanssani ja sain heiltä kaiken lisäksi hienoja lahjoja :) Mahtava meininki, melkoisen kakun olivat saaneet aikaiseksi ja muutenkin huippuilta! Kuvia laittelen myöhemmin tulemaan kunhan saan niitä itselleni. Nyt täällä kampuksella on menossa ICU festival, kaikki klubit ovat tekemässä jotain, myymässä ruokaa tai jotain vastaavaa toimintaa. Mitä tekee soccer clubin pojat? Nauttivat aurinkoisesta säästä ja makoilevat nurmikolla ja katselevat esityksiä. :) Wadaikoa, karatea, erilaisia perinteisiä japanilaisia tansseja ja kaikkea mahdollista on nähtävissä. Itse lauleskelin pienen akustisen setin kitaran kera yhdessä kahvilassa. Pääosin omia biisejä mutta kyllä sinne ne perinteiset Eaglesit jne. oli otettava mukaan.. Paikallisia ihmisiä ja perheitä pyörii täällä tänään ja huomenna lukuisia. Global Housen joukkue on mukana festivaalien aikana järjestettävässä ICU cupissa, pelit jatkuvat huomenna semifinaaleissa kun tänään voitettiin molemmat pelit. Niinjuu, voitettiin ISL soccer leaguen syyskausi. Ensimmäistä kertaa Global housen historiassa. Pitäähän täällä sitten tietenkin olla pudotuspelit sarjan päätteeksi. Ei jalkapallossa pelata hyvät ihmiset mitään playoffseja. No mutta, olemmehan Japanissa. Kyllä pelataan..

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tullu verkkoja heilutettua?

iluz

Pete kirjoitti...

toki! eilen ICU-cupin molemmissa peleissä 2 maalia ja ISL-liigan runkosarjan maalikuninkuus tuli voitettua 7 maalilla. ;) kuulin huhuja että olit itsekin päässyt tehtailemaan maaleja?

Anonyymi kirjoitti...

Yhen sain survottua ja kaks syötin, mut siel taitaa olla helpommat vastustajat ;)ja enemmän pelejä...

iluz

Anonyymi kirjoitti...

Sä oot laihtunu!!