sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

FC Tokyo - Kawasaki

Hyvää isänpäivää DAD!

Jee, eilen oli penkkiurheilijan paratiisipäivä. Lähdettiin äijäporukalla paikan päälle katsomaan FC Tokyon peliä. Ostettiin liput tuossa viikko takaperin kun ollaan jo pitkään puhuttu että peliin pitää mennä. Tokyon kotistadiumi sijaitsee tässä aika lähellä. Kymmenisen minuuttia kun pyörällä täräyttää. Vähän oli nihkeä fiilis kun heräsi aamulla ja huomasi että ulkona sataa vettä. Koko viime viikon kun oli aurinkoinen keli ja tietenkin pelipäivänä sataa. Mutta eihän tuo nyt menoa haittaa. Stadioni on melko hulppea ja tunnelma pelissä oli aika huippua vaikka (sateen takia?!?) yleisöä olikin vaan 24,000. Ääntä piisasi koko ajan, laulaminen oli lähes tauotonta. Vähän eri fiilis mitä Suomessa.. Mutta itse peli, "#%&€ mikä klassikko! Ei uskoisi että tuollaista peliä pääsee eläessään todistamaan mutta onhan se näköjään mahdollista. Urheilujournalistin urani lähtee käyntiin kertomuksella ottelun tapahtumista lyhyehkösti;

Pelin alusta alkaen huomasi että puolustaminen ei ole just se juttu mihin keskitytään täällä pelatessa. Muutama minuutti pelattu ja taululla 0-1, Tokyon veskari päätti sössiä keskityspallon totaalisesti ja helppo häkki. Reilu kymmenen minuuttia pelattu ja Tokyon brassikärki Lucas murjoi tasoituksen. Tämän jälkeen tolpat kolisi molemmissa päissä ja 17. minuutin kohdalla peli olikin jo 1-2. Puhuttiin jo että nyt on koripallolukemat tulossa taululle jos peli jatkuu samanlaisena. Nooh, kyllähän se jatkui. Maaleilla mässäiltiin seuraavan kerran ensimmäisen puoliajan lopussa kun Kawasakin brassikärki Juninho täräytti kuukauden maalin ja taululle 1-3. Half time. Heti toisen puoliajan alkuun Kawasaki iski Tokoyn puolustuksen sössimisen jälkeen jälleen, 1-4. Pari minuuttia edellisestä Tokyo kavensi tilanteeksi 2-4 ja pieni toivonkipinä saatiin jälleen syttymään. 60. minuutin kohdalla Kawasakin Juninho yritti kalastella rankkaria, toinen keltainen kortti ja pihalle. Raivoisaa puskemista kohti kawasakin maalia Tokyon puolelta mutta mitään ei tapahtunut. 83.minuutin kohdalla kuitenkin stadion räjähti kun kärkeen paria minuuttia aikaisemmin otettu japanilainen hujoppi, Sota, nekkasi kavennuksen. Kawasaki rupesi pelaamaan aikaa ja tuomari ei moisesta tykännyt. Vasemmalle pakille toinen keltainen kortti ja pihalle. Meni about 3 minuuttia että mies saatiin kentältä pois kun purnaaminen vaan jatkui jatkumistaan. Neljäs tuomari näytti lisäaikaa, 6 minuuttia! Lisäajan toisella minuutilla se sitten tapahtui, 4-4! Hurmos oli vallaton. Mutta ei riitä vielä, klassikko ei ole klassikko jos se päättyy tasapeliin. About 95 minuuttia pelattu ja hirveä pommi 30 metristä, 5-4! Siinä se taululla näkyy..

Tärkeää informaatiotulvaa: kaljaa saa japanissa viedä katsomoon.